Tulburarea psihotică. Teste, metode şi tehnici utilizate în psihologia clinică pentru evaluarea persoanelor cu dizabilităţi (nevoi speciale)

Asociaţia Institutul de Psihologie aplicată în domeniul Sănătaţii Mintale organizează cursul de formare continuă cu tema:

“Teste, metode şi tehnici utilizate în psihologia clinică pentru evaluarea persoanelor cu dizabilităţi (nevoi speciale) – Tulburarea psihotică”, aprobat de Colegiul Psihologilor din România cu 10 credite CPR.

Cursul este aprobat de comisia de specialitate CPR şi se adresează psihologilor clinicieni în supervizare precum şi celor cu treapta de autonom şi specialist. Cursul are la baza informaţii şi activităţi practice. Prezentarea probelor şi metodelor utilizate în evaluarea clinică a pacientului cu nevoi speciale : modele de interviul clinic şi fisa de observatie clinică, ilustrarea evaluarilor psihologice în studii de caz concrete, materiale şi probe alternative celor clasice.

 

Tematica abordată:

  • Tulburarea psihotică: concept, etiologie, manifestări, prevalentă.
  • Prezentarea problematicii schizofreniei din perspectiva DSM IV şi DSM V.
  • Procesul de evaluare şi interventie clinică în schizofrenie: etape, tehnici, strategii.
  • Redactarea protocolului de evaluare a schizofreniei necesar la Comisiile de Epertiză a Persoanelor cu Handicap.
  • Prezentare şi analiză de studii de caz reprezentative.

 

Formator: Psiholog clinician principal Eliza Nicolaescu, doctorand şi supervizor în psihologie clinică, Centrul de Sănătate Mintală Ilfov, membru al Comisiei Medico-Legale Psihiatrice din cadrul IML Ilfov.

 

Taxa de participare: 250 lei + 30 lei taxă de organizare.

 

Program: sâmbata 9:00 – 19:30.

 

Informaţii suplimentare şi înscrieri:

Preşedinte IPADSM psiholog Ghiugan Ionuţ

Tel: 0722509692 / E-mail: contact.ipadsm@gmail.com